OSTEOPATHIE BIJ KINDEREN
VOLGENS DE GEÏNTEGREERDE TECHNIEKEN, DOOR FRANK DE BAKKER

DEEL I : ANAMNESE, HUILBABY’S, REFLUX, VORMING EN ONDERZOEK VAN SCHEDELDAK, VORMING EN EVOLUTIE HERSENEN

 

      

Frank de Bakker voorstellen, is zoals een open deur intrappen. Frank studeerde in 1992 af als osteopaat. Zijn grote inspiratiebron was Patrick Van den Heede. Dit leidde, in samenspel met het uitdiepen van de embryologische werken van Prof. E. Blechschmidt en de (nog steeds) niet in te tomen drang tot studie en (r)evolutie, tot het uitrijpen van een nieuw behandelconcept :  de Geïntegreerde Technieken.

Deze behandelmethode en de filosofie van Frank de Bakker hebben zich verder ontwikkeld vanuit de grondbeginselen beschreven door A.T. Still. Deze stelde dat vloeistofstromen de drijvende kracht zijn in het functioneren van het menselijk lichaam, zowel metabool, circulatoir als neurogeen.  Still besefte dat dit ook een bijzondere kennis over het menselijk lichaam vraagt.  Hij beschreef dit als volgt  : 

“Osteopathie is anatomie, anatomie, anatomie.”

Vandaag wordt tot de anatomie ook de celbiologie, de weefselleer, de genetica en de embryologie gerekend.  Aan deze embryologie wordt door de klassieke geneeskunde weinig aandacht besteed. Maar net hierin ligt de inspiratie, het fundament en de sleutel tot de methode die door Frank de Bakker werd ontwikkeld. Binnen deze methode wordt de embryologie gezien als de ontleedkunde van de anatomie. Hier zien we hoe de anatomische structuren, de verschillende organismen, ontstaan. M.a.w. in de embryologie wordt de anatomie opnieuw ontleed.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Inschrijving: via het algemene inschrijvingsformulier op www.centrumvoorosteopathie.be  of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie:  TPC, Groenenborgerlaan 149, Antwerpen (dus niet FICO!)    
Data:  donderdag 24 – vrijdag 25 en zaterdag 26 januari 2019    
Lestijden: van 09.00 uur tot 18.00 uur
Financieel: € 690.
IBAN BE 70 8601 1648 1925 BIC: NICABEBB
Mededeling: uw naam + F De Bakker, deel I
Erkenningsnummer KMO: DV.O215851
Accreditatie: in aanvraag bij GNRPO en NRO, in het verleden werden 24 punten toegekend